Jordi Cabarrocas i Serra

A partir del 1996, inicia la seva relació amb el contrabaix i els estudis clàssics de manera oficial. Comença el Grau Mig al "Conservatori Isaac Albeniz de Girona" i el continua el 1999 al "Conservatori  professional de Música de Badalona" on acaba el Grau mitjà amb el professor Enric Rigau i Prats en l'especialitat de contrabaix.

Paral·lelament l’any 1997, comença el seu interès pel Jazz i realitza estudis: d’harmonia, baix elèctric i combo al Taller de Músics de Barcelona amb els professors: Iñaki Azkunze, David Mengual, José Luís Gámez. En aquesta època forma part del Xavi Lloses Grup conjuntament amb Marc Clos. 

Durant els estudis de grau mitjà, el novembre de l'any 2000, és seleccionat com a membre titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya on durant més de dos anys treballarà amb directors de renom com: Manel  Valdivieso, Robert King, Antoni Ros Marbà...

El setembre de 2003 realitza el 8è curs de corda "Ciutat de Toledo" amb el qui esdevindrà el seu professor de grau superior Toni García i Araque.

L'agost del 2005 és escollit pel Departament d'Educació de la Generalitat per representar  Catalunya a la Inter Regional Orchestra (IRO) a Alemanya, exercint les funcions de principal.

Ha treballat sota la direcció de directors com: Manel Valdivieso, Robert King, Jordi Mora, G. Van Waas, Gianandrea Noseda, A. Ros Marbà, Klaus Arp, E. Martínez Izquierdo... I ha rebut consells de contrabaixistes de renom com: Tomas Martin, Andrew Ackermann, Thierry Barbe, Frano Kakarigi, Cristoph Rahn, Jonathan Camps, Ernst Weissensteiner...

El juny de 2009 acaba els estudis de Grau Superior a L'E.S.M.U.C en l'especialitat de contrabaix música clàssica i contemporània sota la tutela del professor Toni García i Araque.

Durant el període de formació clàssica participa en gran quantitat de joves orquestres i grups de cambra dels que cal destacar: Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra Athenea de Girona, Orquestra del Segle XXI, Orquestra de L'E.S.M.U.C, Orquestra del Conservatori professional de Música de Badalona... exercint les funcions de principal i solista en diverses ocasions.

Ha col·laborat amb l'OBC i l’Orquestra Simfònica de Vallès i participat en nombroses gravacions d’estudi.

En la vessant pedagògica ha impartit classes com a: professor de combos de música moderna, baix elèctric i contrabaix en les escoles de: Llagostera, Cassà de la Selva i a l’Aula de Música a Caldes de Malavella.

En l’actualitat forma part del projecte de clàssica-jazz Bolling Ensemble, interpretant les suites per flauta i jazz trio de Claude Bolling.  Acompanyant a: Claudi Arimany, Santi Escura i Ferran Guillamet.

També és membre del grup d’havaneres Els Pescadors de L'Escala des del 2006 com intèrpret de contrabaix  i  baríton baix. El grup és distingit amb la Creu de Sant Jordi el 2014 per la Generalitat de Catalunya. Ha enregistrat 5 treballs discogràfics i realitzat més de 1.000 actuacions fins a dia d’avui.

Des del 2016 és integrant de la formació actual del grup de funky Firal Band de Cassà de la Selva.